Huidproblemen

Als u zich ergert aan een huidprobleem en/of u heeft er echt last van, dan kunt u er iets aan laten doen.
Cosmetique Totale in samenwerking met Salon Jeunesse zijn gespecialiseerd in het verwijderen van huidproblemen. Ze helpen u graag snel en effectief van uw huidprobleem af!

ACNE WAT IS HET EN HOE KOM IK ER VANAF?

AcneAcne is een veelvoorkomend, vervelend huidprobleem waarbij de talgklieren verstopt en/of ontstoken raken. Er bestaan verschillende vormen acne. Je kunt er last van hebben op het gezicht (vulgaris) maar ook elders op het lichaam of in de lichaamsplooien (ectopica/ Hidradenitis suppurativa). Acne komt het meest voor bij jongeren rond de puberteit maar er bestaan ook vormen die ontstaan op latere leeftijd. Een hele heftige vorm van acne(conglobata) kan zorgen voor diepe littekens. Bijna iedereen heeft wel eens een lichte vorm van acnegehad en kan zich goed voorstellen hoe cosmetisch storend het is.

OORZAKEN ACNE

Acne kan veroorzaakt worden door genetische factoren, hormonale factoren, psychologische stress, omgevingsfactoren, afsluitende cosmetica en/of druk op de huid. Soms kan de oorzaak worden aangepakt maar vaak is dit onvoldoende of kan er geen precieze oorzaak worden achterhaald.

ONTSTAAN ACNE

Er zijn meerdere factoren die een rol spelen bij het ontstaan van acne. De talgklieren maken meer talg aan dan normaal waardoor de huid vet aanvoelt en de poriën verstopt raken. De huid is daarnaast vaak verdikt doordat de dode huidcellen niet goed kunnen afschilferen. Als een porie verstopt raakt maar er wordt wel steeds nieuw talg geproduceerd, dan knapt de porie van binnen stuk en kunnen er bacteriën bij komen. Dit leidt tot een rode, pijnlijke ontsteking.

acne peeling

na 1 behandeling (het resultaat verschilt per persoon)

Acnelittekens kunnen bij elke vorm van acne ontstaan, maar met name na het doormaken van een ernstige vorm (conglobata). Typerende acnelittekens zijn diepe putjes, die vooral in het gezicht als cosmetisch storend worden ervaren. Littekens verdwijnen nooit helemaal uit zichzelf.

ACNE BEHANDELING

Om puisten zo goed mogelijk te behandelen, vindt er eerst een vrijblijvend intakegesprek plaatst waarbij de huidtherapeut bekijkt van welk type acne er sprake is. Zij stelt voor u een persoonlijk behandelplan op en bespreekt met u welke behandeling het meest geschikt is. De acne behandelingen van Cosmetique Totale zijn gericht op de twee hoofdoorzaken van acne: de verdikte huid en de verstoppingen. Een ander vervelend probleem zijn de littekens. Deze kunnen aangepakt worden met een speciale eMatrix-behandeling. Hieronder vindt u een kort overzicht van de verschillende behandelingen bij Cosmetique Totale:

Acnebehandeling basis
De huidtherapeut reinigt de huid met hoogwaardige reinigingsproducten en verwijdert de onzuiverheden met behulp van een speciale techniek. Er worden adviezen gegeven om de huid zo goed mogelijk te verzorgen.

Huid therapeutische peeling
Een chemische peeling, zoals de fruitzuurpeeling, TCA peeling of AHA peeling zorgen voor een diepe reiniging van de poriën. Ook versnelt het het afschilferingsproces van de huid. Het voorkomt daarnaast het ontstaan van nieuwe verstoppingen.

Medische laser behandelingacne laseren
Acnelittekens, rode vlekjes en donkere plekken die zijn ontstaan na acne, kunnen aangepakt worden met een medische laser, namelijk de eMatrix. De laser maakt kleine gaatjes in de huid die worden opgevuld met nieuw huidweefsel. Acnelittekens worden zo vanuit de bodem opgevuld en worden veel minder zichtbaar of verdwijnen zelfs. Ook zullen de rode vlekken en pigmentplekjes vervagen.

Vergoedingen door zorgverzekeraar

Omdat wij werken met de nieuwste apparatuur en de best opgeleide huidtherapeuten (HBO-geschoold en kwaliteit-geregistreerd) hebben wij een goede naam bij veel zorgverzekeraars. Een acnebehandeling wordt in de meeste gevallen daarom ook vergoed. De hoogte van de vergoeding verschilt per zorgverzekeraar en per polis.

Al onze huidtherapeuten zijn direct toegankelijk, dit houdt in dat u in sommige gevallen geen verwijzing van uw arts of dermatoloog meer nodig heeft. De huidtherapeut kan na het intakegesprek de verwijzing voor uw zorgverzekeraar in orde maken. 

COUPEROSE VERWIJDEREN KAN VEILIG EN EFFECTIEF

Het laseren van couperose kan gebruikt worden voor verschillende vaatafwijkingen. Couperose is een rode verkleuring in de huid met daarin allemaal kleine gesprongen adertjes. Rosacea is een vorm van couperose gecombineerd met acne. Dan kunnen er ook puisten op de huid zichtbaar zijn. Ook kunnen er losse rode vaatjes in het gezicht zichtbaar zijn.

couperose verwijderen

Deze worden ook wel spinnetjes ‘spider naevi’ of tele’s ‘teleangiëctastieën’ genoemd. Een (deel-)behandeling is mogelijk vanaf €50,-

“ Een couperose laserbehandeling is vriendelijk voor de huid maar grondig tegen imperfecties in het aangezicht.”

Cosmetique Totale is met haar team van gespecialiseerde huidtherapeuten zeer ervaren met couperose behandelen en daarmee het verfrissen van de huid. Naast het verminderen van couperose, roodheden en rode vaatjes kunnen we in dezelfde laserbehandeling ook pigmentvlekken, sproeten en zonbeschadigingen aanpakken. Een ideale, mooie all-in-one behandeling!

WAAROM EEN COUPEROSE BEHANDELING?

Een gezonde en gladde gezichtshuid is één van de meest nagestreefde schoonheidsidealen voor zowel mannen als vrouwen. Door ouderdom en schadelijke invloeden van buitenaf krijgt de huid in de loop der jaren steeds meer blijvende littekens, rimpels en verkleuringen. Couperose is een rode verkleuring van de huid, waarbij de fijne adertjes in het gezicht door de huid heen schijnen. Voorheen werd couperose adertje voor adertje behandeld met een warme naald; een pijnlijke en tijdrovende bezigheid. Pogingen om deze oneffenheden te verbergen met crèmes en concealers ontaarden veelal in een nog slechtere huidconditie waarbij de huid reageert op agressieve ingrediënten of gaat verstoppen. Een huidvriendelijke oplossing op de lange termijn is een couperose behandeling door middel van laser, IPL of de Elos-techniek. Een dermatologisch verantwoorde behandeling met direct resultaat en geschikt voor de meest gevoelige huidtypen.

Gratis consult bij de specialist
Couperose behandeling
Tijdens het eerste gesprek worden de wensen, mogelijkheden, gezondheid en eventuele contra-indicaties doorgenomen. De HBO huidtherapeut inspecteert de huid en stelt vervolgens samen met u een persoonlijk behandelplan op. Er wordt uitgelegd welke couperose behandeling het meest geschikt is om uw couperose snel en doeltreffend te verwijderen. Ook worden er voor en na foto’s gemaakt om het resultaat te kunnen evalueren. De Elos- of laserbehandelingen  worden altijd uitgevoerd door een ervaren HBO-geschoolde en kwaliteit-geregistreerde huidtherapeut. Samen met onze medische lasers in kwaliteit verzekerd!

HOE WERKT HET LASEREN VAN COUPEROSE?

Het laseren van couperose start met enkele proefpulsen om de huidreactie en instellingen te bepalen. Systematisch wordt het te behandelen gebied ‘bestempeld’. Elke puls-‘stempel’ bestaat uit laserlicht of een combinatie van zacht licht en radiofrequente energie. Hemoglobine (de rode kleur in het bloed) neemt deze energie op en zet het – plaatselijk in het vaatje – om in warmte. Deze warmte zorgt ervoor dat het vaatje vernietigd wordt. Na elke behandeling zijn de vaatjes minder zichtbaar. Elke puls voelt als kleine prikjes in de huid. Voor het laseren van couperose is er geen verdoving nodig. Na de behandeling kan de huid lichtrood gekleurd en licht gezwollen zijn (als er bijvoorbeeld dicht bij de ogen behandeld wordt kan dit gebied iets opzwellen). Na de behandeling kunnen er kleine plekjes ontstaan. Deze verdwijnen na enkele dagen en dan is er nieuwe een mooie huid zichtbaar.

Laser couperose

HOE SNEL ZIE IK RESULTAAT?

Kleine vaatjes zijn soms al na één behandeling verdwenen. Voor grotere gebieden, diepere vaatjes en rosacea zijn vaak meerdere behandelingen nodig. Gemiddeld tussen de 1-5 behandelingen. Na elke couperose behandeling ziet u de vaatjes geleidelijk aan verminderen. In het behandelde gebied zullen pigmentvlekken en zonneschade tevens verminderen. Grove poriën verfijnen en uw huid zal steeds meer gaan stralen.

Zijn er risico’s of complicaties bij een laserbehandeling van couperose?

Tijdens het intakegesprek vraagt de huidtherapeut ook naar uw gezondheid en bespreekt zij met u de contra-indicaties (wanneer er niet behandeld mag worden). Geef altijd aan welke medicatie u gebruikt en/of kort geleden gebruikt heeft. Bescherm uw huid ook altijd goed tegen schadelijke uv-stralen om complicaties als pigmentreacties en blaarvorming te voorkomen.

Nabehandeling couperose

Couperose laseren

Na 1 behandeling (Resultaat verschilt per persoon)

Na 1-5 behandelingen, met een interval van 4-6 weken, ziet u een algehele huidverbetering van 50-75%. Er zijn geen nabehandelingen nodig. Oneffenheden die ooit in de toekomst zouden kunnen ontstaan, worden simpelweg de kop ingedrukt met een enkele onderhoudsbehandeling.

Vergoeding zorgverzekeraar

Bij Cosmetique Totale werken uitsluitend HBO-geschoolde en kwaliteit-geregistreerde huidtherapeuten (wet BIG, artikel 34), die tevens lid zijn van de beroepsvereniging NVH (Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten). Kwalitatieve zorg staat hoog in het vaandel. Cosmetique Totale wordt mede daarom erkend door alle zorgverzekeraars en behandelingen zullen veelal vergoed worden.

Cosmetique Totale heeft geen verwijsbrief nodig van uw huisarts, dermatoloog of medisch specialist (enige uitzonderingen daar gelaten). Onze specialisten zijn direct toegankelijk.

Omdat vergoedingen per zorgverzekeraar kunnen verschillen kunt u telefonisch contact met ons óf uw zorgverzekeraar opnemen om na te gaan welke vergoeding er voor u geldt.

Disclaimer
Resultaten zijn afhankelijk van diverse persoonlijke factoren en verschillen per persoon waardoor garantie niet mogelijk is. Laat u daarom altijd goed informeren bij de specialist over de verschillende behandelmethodes en bespreek uw verwachtingspatroon.

WAT ZIJN LITTEKENS?

Acne littekens

Na 2 beh. (Resultaten verschillen per persoon)

Littekens zijn een onderdeel van het huidherstel. Hoe dieper of groter de beschadiging is geweest, hoe groter de kans op een litteken. Ook het krabben en pulken aan korstjes kan ervoor zorgen dat er een litteken ontstaat.

Een huid kan verschillende littekens aanmaken zoals platte en verheven littekens, maar ook juist putjes en deukjes. Het kan zijn dat een litteken lichter is dan de omliggende huid of juist donkerder. Littekens kunnen een grote invloed hebben op iemands zelfbeeld. Daarnaast kunnen ze ook pijn- en jeukklachten geven.

Een littekenbehandeling is erop gericht om het litteken te verwijderen, platter te maken of het litteken juist op te vullen. Ook kan een littekenbehandeling gericht zijn op het verminderen van kleurverschillen, zoals bij hyperpigmentatie en striae. Als gunstig bijeffect kunnen pijn en jeuk verminderen en het litteken kan soepeler worden. Zowel jonge als oude littekens kunnen effectief worden behandeld.

STRIAE LITTEKENS VERWIJDEREN

Striae littekens

Na 3 beh. (Resultaten verschillen per persoon)

Een veelvoorkomende, bijzondere vorm van littekenweefsel is striae. Roodpaarse strepen op plaatsen waar de huid in een korte tijd snel is opgerekt. Mogelijke oorzaken hiervan zijn een groeispurt, zwangerschap en gewichtstoename. Er zijn verschillende technieken voor het behandelen van striae. De eMatrix en Fractora zijn een revolutionaire, veilige behandelmethode om striae te verwijderen door het stimuleren van de huidvernieuwing. Het geeft bewezen resultaat. De roodheid van de striae neemt af waardoor de striae minder zichtbaar zijn. Daarnaast ziet de huid er veel vlakker en egaler uit. We kunnen striae op alle lichaamsdelen behandelen; veel voorkomende plekken zijn billen, bovenbenen, borsten en buik.

OPERATIEVE LITTEKENS VERWIJDEREN

Operatiewonden of snijwonden (automutilatie) kunnen flinke littekens achterlaten op de huid waarbij verschillende klachten kunnen ontstaan. De huid kan pijnlijk zijn, er kunnen kleurverschillen zichtbaar zijn en het litteken kan verheven zijn. Daarnaast kan een litteken op ongunstige plekken zitten of te strak zijn waardoor er bewegingsbeperking ontstaat. Een operatie littekens of snijwondlittekenskunnen emotioneel zwaar beladen zijn. Aan de litteken zit een nare herinnering gebonden of het litteken kan invloed hebben op het zelfbeeld en zelfvertrouwen van de persoon.

Operatie littekens worden veilig behandeld met de resultaatgerichte Fractora of eMatrix methode. Het litteken zal met elke behandeling vlakker, strakker en minder zichtbaar worden, met een minimale kans op bijwerkingen, ongemak of hersteltijd.

LITTEKENS VAN BRANDWONDEN VERWIJDEREN

Littekens die zijn ontstaan door brandwonden laten vaak een lelijke plek achter. Het huidoppervlak is niet meer egaal, de huid is verkleurd, verkleefd of doet pijn. Brandwond-littekens kunnen het zelfbeeld en zelfvertrouwen enorm beïnvloeden. Brandwond-littekens kunnen tevens emotioneel zwaar beladen zijn. Ook voor deze littekens is een effectieve behandeling beschikbaar. Zowel jonge als oude brandwond-littekens worden behandeld. Elke behandeling is erop gericht om een nieuwe huidlaag aan te maken zodat het brandwond litteken gladder, zachter en egaler wordt. Een zichtbare verbetering op de huidstructuur! Ook de pijn en bewegingsbeperking kunnen afnemen.

ACNE LITTEKENS VERWIJDEREN

Acne littekens

Na 3 beh. (Resultaten verschillen per persoon)

Hoe ernstiger of dieper de acne, hoe groter de kans op acne-littekens. Probeer een actieve acne altijd zo snel mogelijk onder controle te krijgen door middel van de juiste behandelingen en juiste thuisverzorging om acne-littekens te voorkomen. Acne-littekens zien eruit als putjes en deukjes in de huid of kleine verheven plekjes op de huid. Er kunnen roodbruine kleurverschillen zichtbaar zijn, poriën zijn grof en de huid voelt vaak onregelmatig aan. Afhankelijk van de ernst van de acne littekens, zijn verschillende behandelingen mogelijk zoals een medische peeling of eMatrix laser behandeling. De behandelingen zijn erop gericht op de acne-littekens te verwijderen. De huid wordt zachter, gladder en egaler doordat poriën verfijnen, littekens vervlakken en de kleur van de huid verbetert. Het is mogelijk om zowel jonge als oude acne-littekens te verwijderen.

LITTEKENBEHANDELING VERGOED DOOR DE ZORGVERZEKERING

Littekenbehandelingen in het gelaat worden in de meeste gevallen door zorgverzekeraars vergoed als u naar een (para)medisch praktijk gaat met kwaliteitsgeregistreerde huidtherapeuten zoals bij Cosmetique Totale.

Voor het intakegesprek hebben onze huidtherapeuten in de sommige gevallen geen verwijsbrief nodig omdat zij Direct Toegankelijk zijn. Tijdens het intakegesprek kijkt de huidtherapeut voor welke behandeling u in aanmerking komt, zij stelt samen met u het behandelplan op en voert de behandelingen uit.
Komt u in aanmerking voor vergoeding?
Vergoedingen kunnen per zorgverzekeraar verschillen en zijn polis afhankelijk. In uw zorgverzekeringspolis kunt u zien of en in welke mate u een behandeling vergoed krijgt. Meer informatie over vergoedingen.

Na de behandeling krijgt u direct de factuur opgestuurd om in te dienen bij uw zorgverzekeraar. Vervolgens krijgt u de vergoeding waarop u recht heeft op uw rekening teruggestort van uw zorgverzekeraar.

Disclaimer
Resultaten zijn afhankelijk van diverse persoonlijke factoren en verschillen per persoon waardoor garantie niet mogelijk is. Laat u daarom altijd goed informeren bij de specialist over de verschillende behandelmethodes en uw verwachtingspatroon.

DEFINITIEF ONTHAREN

Laserontharing uitgevoerd door de experts op het gebied van overbeharing!laser ontharen
Sinds de mogelijkheid tot definitief ontharen, is de tijd van rode bultjes, jeuk en ingegroeide haren door scheren en harsen echt voorbij! Wat precies de beste definitieve methode is, hangt geheel af van uw haren en huidtype. Onze huidtherapeuten zijn expert op het gebied van ongewenste haargroei. Ze weten precies wat te doen om u in zo’n kort mogelijke tijd van het allerbeste resultaat te voorzien. Een super gladde, zachte en haarvrije huid.

“Ga voor de allerbeste laserbehandeling ongeacht uw huidskleur en haartype!”

ALLES OVER VEILIG EN EFFECTIEF DEFINITIEF ONTHAREN

Laserontharen en ipl ontharen zijn de verschillende technieken voor definitief ontharen. Ze gebruiken warmte-energie om de haarzakjes te vernietigen. Haren die in de groeifase zitten, worden door deze hitte voor 80-90% definitief verwijderd. De nieuwste lasers bevatten ook krachtige koelsystemen zoals de 3P-cooling, voor een comfortabele behandeling. Na de kuur heeft u een babyzachte, gladde huid en hoeft u zich geen zorgen meer te maken om overbeharing. Gemiddeld zijn er 6-8 behandelingen nodig.

DEFINITIEF ONTHAREN IS MAATWERK!

laser ontharen voor donkere huidWat is nu eigenlijk de allerbeste laser behandeling? Dat is per persoon verschillend. Dit heeft alles te maken met uw haarkleur, haar dikte, huidtype en het behandelgebied. Veilig en effectief ontharen is absoluut maatwerk. Onze huidtherapeuten werken met verschillende methodes. Ze kunnen exact vaststellen wat de beste ontharingsbehandeling voor u is, nadat zij uw huid en haren hebben gezien en beoordeeld. Met meerdere technieken in huis, bent u dan ook echt verzekerd van de beste keuze.

WAT U ZEKER MOET WETEN OVER DE KWALITEIT VAN LASERBEHANDELINGEN

Wij werken met de allernieuwste apparatuur. Zowel laser, ipl als radiofrequente behandelingen zijn mogelijk. Al onze huidtherapeuten zijn HBO-geschoold, kwaliteitsgeregistreerd en lid van de NVH. Ze volgen doorlopend cursussen en trainingen. De kennis is actueel. Bij Cosmetique Totale krijgt u ook op deze behandelingen de unieke kwaliteitsgarantie.

“Minister Schippers vindt het van belang dat laserbehandelingen worden uitgevoerd door bevoegde en bekwame BIG-geregistreerde paramedische huidtherapeuten, zoals bij Cosmetique Totale”

GRIJZE, RODE EN BLONDE HAREN VERWIJDEREN NU ÓÓK MOGELIJKlaserontharing

Een traditionele laser of ipl kan géén lichte, blonde en grijze haren behandelen. Gelukkig is dit met nieuwe generatie ontharingstechnieken zoals de unieke Elos Methode of krachtige Alexandrite laser wel mogelijk. Deze technieken zijn speciaal ontworpen om stugge, witte en grijze haren of lichtgepigmenteerde blonde en rode haren te verwijderen.

DE SPECIALIST IN LASER ONTHAREN OP DE DONKERE HUID

Ontharen op een getinte tot zeer donkere huid vereist specifieke kennis en gedegen apparatuur. De Elos DiodeLaser en Nd:YAG 1064nm laser zijn volgens de wetenschappelijke literatuur het meest veilig op een gepigmenteerde huid, zonder dat dit ten koste gaat van de effectiviteit. Dat komt omdat zij gebruik maken van een langere golflengte, waardoor laserontharen nog beter is afgestemd op de donkere huid.

VEEL MANNEN LATEN HUN HAREN DEFINITIEF VERWIJDEREN

ontharen mannenOok mannen voelen zich tegenwoordig prettiger zonder wilde haardos op hun lichaam. Definitief ontharen van de buik en het weg laseren van rughaar zijn veelvoorkomende behandelingen. Er is ook veel vraag naar een gladde, haarvrije huid op de oksels, liezen en schaamstreek. Heeft u last van ingegroeide haren en ontstekingen? Dan is definitief ontharen in veel gevallen de beste oplossing.
Ontstoken en ingegroeide haren ontstaan helaas veel in de bilnaad, liezen of oksels. Plekken die je graag verzorgd, haarvrij en hygiënisch houdt!

OVERBEHARING IN HET GELAAT DOOR ZORGVERZEKERAARS VERGOED

Het laserontharen in het gelaat bij vrouwen wordt meestal door zorgverzekeraars vergoed als u aanvullend bent verzekerd. Het ontharen gedurende een transgendertraject, wordt meestal vergoed uit de basisverzekering. Vergoedingen kunnen per zorgverzekeraar verschillen en zijn polis afhankelijk. Al onze huidtherapeuten zijn Direct Toegankelijk, soms is er een extra verwijsbrief van uw huisarts nodig. Bij Cosmetique Totale wordt u altijd geholpen door een kwaliteitsgeregistreerde HBO huidtherapeut (lid NVH). Lees meer over vergoedingen van definitief ontharen.

“Vragen over vergoedingen? Onze huidtherapeuten helpen u telefonisch of tijdens het intakegesprek graag verder. Bel naar 085 902 20 80”

PRIJZEN ONTHAREN AL VANAF 45 EURO

Definitief ontharen prijzenHet maakt niet uit of u nu gebruik maakt van IPL of pijnloos ontharen, Elos RF, Diode laserAlexandrite of Nd:YAG laser, ontharen is al mogelijk vanaf 45 euro per behandeling! De prijzen van de behandelingen zijn afhankelijk van de grootte van het behandelgebied. Op de prijslijst ontharen vindt u een prijs overzicht. Indien u recht heeft op een vergoeding, kunt u hier bij ons ook gegarandeerd aanspraak op maken.
Maak nu gebruik van het gratis consult!

HEEFT U INTERESSE IN DEFINITIEF ONTHAREN?

ontharen met laserKom dan langs voor een vrijblijvend intakegesprek. U krijgt een huidanalyse en de huidtherapeut stelt voor u een persoonlijk behandelplan op. Zo weet u precies welke methode voor u het meest geschikt is en wat u kunt verwachten. Het is ook mogelijk om een proefflits te ervaren. Maak nu gebruik van het gratis consult bij één van onze huidtherapeuten bij u in de buurt. Bel voor een afspraak naar 085 – 902 20 80.

PIGMENTVLEKKEN VERWIJDEREN, VEILIG EN EFFECTIEF.

pigmentvlekken

Na 2 behandelingen (Resultaten zijn per persoon verschillend)

Bij Cosmetique Totale kunt u terecht als u op een professionele manier van uw pigmentvlekkenouderdomsvlekken, zwangerschapsmasker en/of zonschade af wilt komen. Onze HBO-geschoolde en Kwaliteit-geregistreerde huidtherapeuten werken op meer dan 150 verschillende behandellocaties door heel Nederland en zijn gespecialiseerd in de nieuwste en beste medische technieken. Een pigment behandeling bij één van onze specialisten wordt dan ook veelal door de zorgverzekeraar vergoed.

HOE KOM IK VAN MIJN PIGMENTVLEKKEN AF?

De huidtherapeut bekijkt de pigmentvlekken en analyseert uw huid zodat zij precies kan vaststellen welke pigmentbehandeling voor u het snelste en beste resultaat geeft. Zij legt u alles uit over het verwijderen van pigment met de voor u meest geschikte methode. Het behandelen van pigmentaties is mogelijk met laser, IPL of radiofrequente therapie, coagulatie en diverse medische peelings. Omdat wij werken met hoogwaardig apparatuur en de best opgeleide huidtherapeuten (HBO-geschoold en kwaliteit geregistreerd), hebben wij een goede naam bij zorgverzekeraars. Een pigment en/of camouflage behandeling in het gelaat wordt daarom doorgaans vergoed. Al onze huidtherapeuten zijn Direct Toegankelijk, dus u hoeft geen afspraak te maken via uw huisarts of dermatoloog. (Huidtherapeut is geregistreerd volgens wet BIG, artikel 34). Weet u niet of u recht heeft op vergoeding? Onze huidtherapeuten helpen u graag verder!

Maak nu een afspraak voor een gratis en vrijblijvend intakegesprek bij u in de buurt. U krijgt dan een huidanalyse en een persoonlijk afgestemd advies. De huidtherapeut kan tevens de vergoeding voor u bekijken.

WAT IS DE BESTE MANIER OM PIGMENTVLEKKEN TE VERWIJDEREN?

pigment behandelingMet de Elos techniek kunnen verschillende soorten pigmentaties behandeld worden zoals donkere pigmentvlekken, zonschade, zwangerschapsmasker, melasma en ouderdomsvlekken op gezicht en/of lichaam. Een bijkomstig effect is dat ook gesprongen vaatjes minder zichtbaar worden en grove poriën zullen verfijnen. Een behandeling is er al vanaf €45,-. Als u op zoek bent naar een behandeling die naast het verminderen van pigment ook de huid verjongd en vernieuwd, dan is wellicht de eMatrix behandeling of een Fractora behandeling iets voor u. Ontsierende verheven plekjes en fibromen kunnen wij snel en gemakkelijk voor u verwijderen met behulp van coagulatietherapie ‘the Zapper’.

‘De nieuwe revolutionaire RF technologie voor het verwijderen van pigmentvlekken zorgt ervoor dat ongewenste pigmentvlekken, snel, makkelijk en pijnloos worden verwijderd.’

Waar komen de pigmentvlekjes vandaan?

Pigmentvlekken komen veel voor en zijn vooral zichtbaar op delen die veelvuldig in de zon komen zoals decolleté, gezicht en op de hardruggen. Gelukkig wordt er tegenwoordig goed geadviseerd over zonbescherming maar dat was vroeger wel anders. We zien daarom de meeste pigmentvlekken bij personen met een lichte huid die in hun leven veel in de zon hebben gezeten. Maar ook bij personen die hun huid goed hebben beschermd tegen zon zien we pigmentvlekken, de zogenoemde ‘ouderdomsvlekken’. De meeste vlekjes kunnen geen kwaad maar zijn wel ontzettend storend. Twijfelt u over een plekje? Laat uw huid dan altijd tijdig nakijken. Onze specialisten zullen hier tijdens het eerste consult ook altijd goed op letten.

Verschillende pigmentbehandelingenPigmentvlekken laseren

De Elos is een veilige, niet-invasieve behandeling. De techniek combineert bipolaire radiofrequentie (RF) met een licht/laser. Met elke puls verbetert de textuur en de teint van de huid. Pigmentvlekken, zonbeschadigingen en ook couperose zullen verminderen. Na een behandeling zal de huid er veel gladder, gezonder en jonger uit zien.

Met de Lumecca 515 en 580  kunnen zowel pigmentvlekken op de lichte als op de getinte huid goed behandeld worden. Deze IPL behandeling is geschikt voor pigmentvlekken op het gelaat, decolleté en lichaam. Ook het verwijderen van couperose is met de Lumecca mogelijk

De eMatrix en Fractora is een populaire behandeling voor huidverjonging en zorgt er daarnaast voor dat ouderdomsvlekken, zonbeschadigingen, melasma (ook wel zwangerschapsmasker genoemd) en pigmentvlekken verminderen. De eMatrix kan ook worden ingezet om littekens, rimpels en grove poriën te behandelen. Omdat deze methodes alleen gebruik maken van radiofrequente energie (RF) is het mogelijk om alles huidtypes en huidskleuren te behandelen. Wij behandelen daarom ook pigmentvlekken op de donkere huid!

Onze huidtherapeuten zijn eveneens gespecialiseerd in het toepassen van chemische peelings op de huid. De peeling wordt veelal ingezet om actieve acne te behandelen maar heeft als gunstig bijeffect dat ook oppervlakkige rimpeltjes, littekentjes en andere onregelmatigheden zoals pigment en rode vlekjes zullen vervagen. De peeling zorgt voor een mooie afschilfering van de dode huidcellen waardoor de huid egaler en gladder wordt.

Met de Zapper verwijderen we fibromen/ouderdomswratjes. Deze plekjes zijn goedaardig maar zijn wel cosmetisch storend. Fibromen kunnen allerlei vormen hebben en zijn soms donker gekleurd (meestal bij een donkere huid). Vaak zijn de plekjes al na één behandeling verdwenen!

RESULTATEN PIGMENTVLEKKEN VERWIJDEREN.

Nadat de huidtherapeut uw huid en pigmentvlekken heeft geanalyseerd zal ze u de beste behandelmogelijkheid adviseren zodat de pigmentvlekken snel zullen verdwijnen. Kleine pigmentplekjes zijn soms al na één behandeling verdwenen. Voor grotere gebieden en dieper pigment zijn vaak meerdere behandelingen nodig. Gemiddeld tussen de 1-5 behandelingen. Na 1-5 behandelingen ziet u een algehele huidverbetering van 50-75%! Na elke behandeling ziet u het pigmentsteeds meer vervagen. In het behandelde gebied zullen gesprongen vaatjes tevens verminderen. Grove poriën verfijnen en uw huid zal steeds meer gaan stralen.

Risico’s en complicaties

Pigmentvlekken verwijderen

Na de behandeling is de huid lichtrood en zij kan ook iets gezwollen zijn. Na een paar uur is dit weg. Er kunnen kleine korstjes op de pigmentplekjes ontstaan. Dit is goed, maar zorg dat u niet aan de korstjes krabt om littekenvorming te voorkomen! Geef altijd aan welke medicatie u gebruikt en/of kort geleden gebruikt heeft. Bescherm uw huid altijd goed tegen schadelijke uv-stralen om complicaties als pigmentreacties en blaarvorming te voorkomen. Volg de adviezen en richtlijnen goed op zodat u zichzelf verzekerd van het beste resultaat

Nabehandeling

Voor het beste behoud van het resultaat en het voorkomen van nieuwe pigmentvlekken adviseren wij u ook over de juiste nazorg. Het is van belang om uw huid goed te beschermen na de pigment behandeling. Geschikt hiervoor is de K-Ceutic van Dermaceutic. Het onderdrukken van nieuwe pigmentvlekken kan met hoge concentraties vitamine C, zoals te vinden in Dermaceutic’s C25 serum.

INTERESSE? BOEK EEN GRATIS EN VRIJBLIJVEND CONSULT.

Wij adviseren u vrijblijvend een afspraak te maken voor een intakegesprek met één van onze huidtherapeuten bij u in de buurt. Tijdens deze afspraak worden uw wensen besproken en zal de huidtherapeut een persoonlijk behandelplan voor u voor het verwijderen van de pigmentvlekken. U hoort direct welke pigmentbehandeling het meest geschikt is en of dit wordt vergoed door uw zorgverzekeraar.

RIMPELS VERWIJDEREN BIJ COSMETIQUE TOTALE

In de loop der jaren verandert het gezicht. Naar mate de leeftijd stijgt eist het natuurlijke verouderingsproces zijn tol, dit is vaak te zien aan rimpels in de huid van het gezicht. De oorzaak hiervan is het vertragen van de aanmaak van collageen en elastine. Hierdoor verslapt uw huid en vermindert de hydratatie wat uitdroging veroorzaakt. Alles samengenomen ontstaan er lijnen, groeven en rimpels in uw gezicht. Door externe factoren kan het proces versneld worden of kunnen er ouderdomsvlekken in uw gezicht ontstaan. Deze externe factoren zijn vaak zon, stress en leefstijl.

Bij Cosmetique Totale werken we met de nieuwste technieken op het gebied van rimpels verwijderen. Zo hebben we de allernieuwste behandelingen voor huidverstrakking en rimpel behandelingen. Het is door deze behandelingen niet alleen mogelijk om het huidverouderingsproces tegen te gaan, maar zelfs terug te draaien! Zo krijgt u uw jonge, natuurlijke en stralende huid weer terug. Dit alles met behoud van uw eigen mimiek.

De resultaten die u kunt verwachten van een behandeling of medische peeling zijn:

  • Huidverstrakking;
  • Opvulling van rimpels en lijntjes;
  • Betere huidstructuur;
  • Verwijdering van ouderdomsvlekken;
  • Verwijdering van couperose;
  • Verwijdering van littekens en andere huidoneffenheden.

WELKE BEHANDELINGEN TEGEN RIMPELS ZIJN ER?

Rimpels verwijderen kan op meerdere manieren, bijvoorbeeld door middel van een facelift of met injectables. Naast deze methoden is het ook mogelijk om een natuurlijke rimpel behandeling te kiezen. Hierdoor behoudt u de mimiek van het gezicht en wordt de huidteint en huidstructuur verbeterd.

– eMatrix
U kunt ook kiezen voor een rimpel laserbehandeling. Hierdoor wordt uw gezicht behandeld met de eMatrix. Een eMatrix behandeling vervaagt uw lijntjes en rimpels in het gezicht, daarnaast zorgt het ook voor vermindering van pigmentvlekken in het gezicht. Tot slot heeft de eMatrix ook een positief effect op uw huidtextuur zoals bijvoorbeeld grove poriën.

– ELOS Refirme
De ELOS Refirme techniek stimuleert de aanmaak van collageen en elastine wat leidt tot huidverstrakking. Naast het verstrakken van de huid worden met de ELOS-methode ook pigmentvlekken en couperose verwijderd. De WRA laser van ELOS is zeer geschikt voor het verstrakken van de huid op meerdere gebieden van het lichaam.

– Medische peeling
Veel huidproblemen of verouderingssymptomen worden veroorzaakt door stress, roken, weinig slaap of een druk leven. Deze oorzaken zorgen voor een tekening in uw gezicht. Door een medische peeling of fotofacial toe te passen wordt uw huid weer fris, gezond en stralend. De medische peeling maakt de huid egaler en laat storende roodheid of pigmentvlekken verdwijnen. Daarnaast zorgt een medische peeling ook voor vermindering van grove poriën en kleine rimpels.

INTERESSE GEKREGEN IN EEN BEHANDELING?

Er zijn allerlei rimpel behandelingen mogelijk, afhankelijk van het resultaat dat u wenst. Graag nodigen wij u uit om langs te komen voor een gratis en vrijblijvend eerste consult. U krijgt een complete huidanalyse en een persoonlijk behandelplan. Zo weet u direct hoe u uw huid het allerbeste kunt verjongen.

KALKNAGELS LASERBEHANDELING

Kalknagels laserenDe termen “kalknagels” en “schimmelnagels” worden in de volksmond door elkaar gebruikt.

Vaak gaat het toch echt om schimmelnagels. Dit zijn witte, verdikte en vaak ook vervormde nagels. Het gaat meestal om de teennagels, maar ook de nagels van de handen kunnen aangedaan zijn. Deze nagels zijn lastig te behandelen omdat de schimmel zich hardnekkig vastbijt in de nagelplaat. Anti-schimmelcrèmes en druppels zijn vaak niet toereikend en daarnaast heeft een intensieve medicatiekuur een hoop gevaarlijke bijwerkingen. Schimmelnagels kunnen tegenwoordig goed door middel van lasermethoden behandeld worden.

HOE WERKT EEN KALKNAGEL LASERBEHANDELING?

De elos maakt gebruik van laser en/of licht gecombineerd met radiofrequentie. Deze energie zet zich om in warmte in de nagelplaat. Hier wordt de schimmel gedood. Langzaam zal de aangedane nagel uitgroeien en groeit er een mooie gladde nagel voor terug. Dit proces kan wel enkele maanden duren.

HOEVEEL BEHANDELINGEN ZIJN ER NODIG OM KALKNAGELS TE VERWIJDEREN?

Er zijn minimaal drie behandelingen nodig. Als de schimmel hardnekkig vastzit en/of alle nagels (in ernstige mate) aangedaan zijn, is het mogelijk dat er meer behandelingen nodig zijn. Omdat het zeker een paar maanden duurt voordat er een gezonde nagel terug groeit, is de afspraak voor de nacontrole na ongeveer een half jaar.

DOET EEN KALKNAGEL BEHANDELING PIJN?

De behandeling voelt aan als meerdere gemene prikjes. De behandeling zelf duurt gelukkig maar een paar minuten, afhankelijk van hoeveel nagels er zijn aangedaan.

HOE KAN IK MIJN SCHIMMELNAGELS THUIS HET BESTE VERZORGEN?

Het is belangrijk dat u de voeten thuis behandeld met een anti-schimmelcrème om de behandeling optimaal te ondersteunen. Ook bestaan er anti-schimmelproducten voor in de schoenen. Droog de tenen extra goed af na het douchen of baden. Reinig de badkamervloer extra of douche op slippers. Zorg voor een extra paar schone sokken om na de behandeling aan te trekken. De behandeling is het meest effectief als de nagels dun zijn gevijld of gefreesd (door een gespecialiseerde pedicure).

Bedenk dat schimmelnagels zeer hardnekkig zijn. Daarom is het van groot belang dat alle omstandigheden zo optimaal mogelijk zijn.kalknagel behandeling

WIE VOERT DE LASERBEHANDELING UIT?

De laserbehandelingen worden uitgevoerd door een huidtherapeut van Cosmetique Totale, gespecialiseerd in Elos laser-behandelingen. In sommige gevallen is een extra bezoek aan de huisarts nodig. De huidtherapeut adviseert u tijdens het gratis en vrijblijvende intakegesprek uitgebreid over de mogelijkheden.
(Beroep huidtherapeut is geregistreerd volgens wet BIG, artikel 34)

KOSTEN EN VERGOEDINGEN

Kalknagel laser behandelingen worden helaas nergens vergoed. Dat is jammer omdat dit een van de weinige echt effectieve behandelingen is. Een kalknagelbehandeling is er al vanaf € 65,-  Als je beide voeten laat behandelen, dan kost het €95,- per behandeling. Maak gauw een afspraak met een van onze huidtherapeuten bij u in de buurt om te kijken wat er voor u mogelijk is.

TATOEAGE VERWIJDEREN MET PICOLASER

Wil je je tatoeage verwijderen? Dat je hem dan ook direct en helemaal weg wilt hebben, begrijpen wij als geen ander. Niemand heeft zin in oneindig veel behandelingen dat 3 tot 4 jaar zal duren. Daarom behandelen wij bij Cosmetique Totale alleen met de PicoPlus4, dit is de nieuwste generatie Pico laser dat alle kleuren tatoeages op elk huidtype veilig , snel en effectief kan verwijderen.

HOE KAN JE SNEL JE TATOEAGE VERWIJDEREN?

Een tatoeage verwijderen kan het snelst met een Pico laser. De Picolasers produceren namelijk een lichtpuls in een picoseconde, wat vele malen korter is dan een nanoseconde laser. De korte puls van de picolaser is zo krachtig dat de inktpigmenten worden vergruist in veel kleinere deeltjes. De vergruisde pigmentdeeltjes worden hierdoor veel makkelijker en sneller door jou lichaam afgevoerd. Sinds 2017 is nu ook de PICO+4, deze Pico laser is nog krachtiger dan de bestaande pico lasers en heeft de mogelijkheid om niet op 1 of 2 golflengten te werken maar op zelfs 4 golflengten! Hierdoor kunnen we nog gerichter en sneller je tattoo verwijderen. Gemiddeld zijn er 3 tot 5 behandelingen nodig om een tatoeage geheel te verwijderen, met een interval van 4 tot 8 weken.

VEILIG JE TATOEAGE VERWIJDEREN

De tijd van grote ontsierende littekens na het verwijderen van je tatoeage is gelukkig verleden tijd. Omdat de Pico+4 een extreem korte pulse heeft en werkt op 4 verschillende golflengten kan de tatoeage heel gericht en veilig worden verwijderd. Tijdens het laseren maken wij ook gebruik van de Zimmer huidkoeling. Dit apparaat produceert een continue straal van koude lucht (-4C), die op de huid wordt geblazen. Naast dat dit erg fijn aanvoelt, verkleint dit ook de kans op complicaties.
De tatoeage wordt altijd verwijdert door ervaren kwaliteitgeregistreerde HBO huidtherapeuten. Onze huidtherapeuten behandelen volgens de nieuwste richtlijnen van minister Schippers. We hebben daarom ook ruime behandelkamers, die hygiënisch schoon zijn en zijn voorzien van extra luchtafzuiging zodat we veilig je tatoeage kunnen verwijderen.